© RR

Sportclubs geven Borgerhoutenaars boost met online sportlessen

Borgerhout -

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor sportclubs. Maar in Borgerhout laten ze hun hoofd niet hangen. Samen met het district werkten ze een gratis, divers online aanbod uit voor jong en oud. Van kickboksen tot eighties aerobics. En dat vanop verschillende leuke locaties.

“Genoeg gefietst of gewandeld? En je had nu net goede voornemens? Geen nood”, zo motiveert districtsschepen Luc Moerkerke (Groen) het project. “Het district start met gratis online sportlessen om zowel bewoners te laten sporten als om de clubs te steunen, twee vliegen in één klap dus.”

“Want de lesgevers krijgen op hun beurt een vergoeding en ze worden op deze manier gepromoot”, legt Steve Faes van de Borgerhoutse sportantenne uit.

Elke week tot aan de start van de lente verschijnen er nieuwe lessen die bewoners kunnen volgen om hun conditie vanuit hun living of slaapkamer te verbeteren. Deelnemers kunnen het aanbod ook zo vaak herbekijken als ze willen. De lessenreeks wordt gelanceerd op de Facebookpagina van het district. Alle lessen kunnen je nadien herbekeken worden via www.borgerhout.be.

De filmpjes geven ook extra info, bijvoorbeeld over de locatie waar de video is opgenomen of over de roots van sommige lesgevers. “Ideaal voor tijdens het stretchen achteraf”, klinkt het. De reeks opent op 15 januari om 19u met eighties aerobics. Nadien volgen onder meer kickboksen, tiktok dance en Bollywood dance.  evw

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio