©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man die door het lint gaat omdat PlayStation crashte en naar politie spuwt riskeert jaar cel

Nijlen -

Een 20-jarige man uit Nijlen hangt een jaar voorwaardelijke celstraf boven het hoofd omdat hij in april compleet door het lint is gegaan. De man sloeg zijn inboedel kort en klein en spuwde naar de politie toen die ter plaatse was gekomen.

De stoppen van Nijlenaar T.F. sloegen vorig voorjaar compleet door omdat hij gefrustreerd was door de lockdown en net in die periode ook zijn Playstation was gecrasht. “Hij sloeg zijn inboedel stuk en was ook niet echt gelukkig met de tussenkomst van de politie. Toen de agenten aan zijn deur stonden, spuwde hij al vanuit het raam naar hen en dat deed hij ook toen ze binnen wilden komen. De man werd gearresteerd en spuwde ook in het gezicht van een vrouwelijke inspecteur”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

T.F. bleek onder invloed van drugs en alcohol te zijn. Het Openbaar Ministerie vroeg een jaar voorwaardelijk en stelde onder meer een behandeling voor.

“Het was nooit de bedoeling van mijn cliënt om een inspecteur in het gezicht te spuwen. Hij is niet het type coronaspuwer dat we hier wel vaker op de rechtbank hebben zien passeren”, zei advocaat Joey Wuyts.

De strafpleiter stelde een probatie-opschorting voor. Een voorwaardelijk straf zonder dat er een melding op het strafblad komt, dus. Of rechter Suzy Vanhoonacker daar op ingaat, weten we op 10 februari. tdk



Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio