©  Instagram

 

Anderlecht rondt tweede wintertransfer af met Majeed Ashimeru

Anderlecht heeft zijn tweede wintertransfer binnen. Na doelman Warner Hahn strikt RSCA ook Majeed Ashimeru (23) van Red Bull Salzburg. De Ghanese middenvelder wordt gehuurd met een aankoopoptie van 2,5 miljoen, maar er werd ook al werk gemaakt van toekomstplannen.

Jürgen Geril

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Terwijl keeper Warner Hahn een versterking in de breedte was, moet Majeed Ashimeru een directe aanwinst worden voor Anderlecht. De centrale middenvelder was als invaller bij Salzburg al goed voor 5 assists in 13 matchen, maar bij paars-wit moet hij een basispion worden. Hij moet Percy Tau opvolgen.

Ashimeru genoot behoorlijk veel belangstelling. Ook Granada, Bordeaux, Kopenhagen, Midtjylland en FC Köln trokken aan zijn mouw, maar het was Anderlecht dat aan het langste eind trok. De woorden en plannen van Vincent Kompany waren doorslaggevend. De coach wil Ashimeru een sleutelrol geven in zijn elftal. De Afrikaan is een erg dynamische voetballer die veel druk zet en een goeie mentaliteit heeft. Hij kan zowel als nummer 10 als als box-to-box-middenvelder spelen.

Bovendien maakte Anderlecht ook al werk van de toekomst. Ondanks hun beperkte financiële middelen wilden ze absoluut een aankoopoptie. Die kwam er ook en bedraagt - afhankelijk van enkele voorwaarden - om en bij de 2,5 miljoen euro. Er is meteen ook een contract aan gekoppeld. Als paars-wit de aankoopoptie licht, ligt Ashimeru meteen voor 4 jaar vast bij de Brusselaars.

“Hij wilde écht naar Anderlecht komen”

“Majeed is een jonge polyvalente middenvelder met veel verticaliteit in zijn spel”, zegt Peter Verbeke, Sports Director van RSC Anderlecht. “Hij werd opgeleid binnen de filosofie van Red Bull, zodat zijn profiel goed aansluit bij wat wij verwachten van onze spelers. Majeed heeft daarenboven een goede versnelling en houdt ervan te infiltreren.”

“Belangrijk is dat Majeed écht naar Anderlecht wil komen en er een interessante aankoopoptie werd bedongen, wat ons perspectieven biedt op een samenwerking voor meerdere seizoenen”, onderstreept Verbeke.

“Ik kan niet wachten om te starten”, zegt Ashimeru in een boodschap aan de Anderlecht-fans. “Ik hoop goede intensiteit te brengen maar ook goals en assists. Hopelijk hebben we nog een goed seizoen en een plezante tijd.”

Al tegen Eupen?

De speler was al een tijdje in België en sluit nu zo snel mogelijk aan bij de trainingen. In theorie kan hij speelgerechtigd geraken voor vrijdag tegen eupen, maar de vraag is of de speler daar zelf klaar voor is.

Dat zou alvast handig zijn om de blessure van Sambi Lokonga mee te helpen opvangen, maar het is nog niet zeker of hij dan al klaar is om minuten te maken.

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws