©  REUTERS

President Trump nu ook geschorst op YouTube

Na Twitter en Facebook heeft nu ook videoplatform YouTube het kanaal van de Amerikaanse president Donald Trump geschorst. Die beslissing kwam er omdat een recente video volgens het bedrijf had aangezet had tot geweld.

jvh

De video die ingaat tegen het beleid van YouTube, het videoplatform van internetgigant Google, werd verwijderd. “Na onderzoek, en in het licht van de zorgen over het voortdurende geweldpotentieel” werd er content van Trumps kanaal verwijderd, klinkt het in een tweet van het bedrijf. Daarnaast is het voortaan onmogelijk nog te reageren op video’s die Trump post, vanwege zorgen over de veiligheid.

Het kanaal van president Trump, dat 2,77 miljoen abonnees telt, kreeg ditmaal een eerste waarschuwing, bij een derde volgt een permanente verwijdering. Tijdens die schorsing – “voor minstens zeven dagen” – kan Trump geen nieuwe video’s uploaden, en in een bijkomende ingreep kan niemand meer reageren op bestaande video’s.

Van sociale media gegooid

Vorige week werden de Facebook- en Instagram-accounts van Trump ook al geschorst, na de bestorming van het Capitool door een groep van zijn aanhangers. Twitter ging in de nasleep van die bestorming nog iets verder en verwijderde het account van Trump helemaal. Andere, kleinere sociale media zoals Snapchat en Twitch schorsten ook al tijdelijk het account van de president.

MEER OVER Amerikaanse verkiezingen 2020