Lachgasflessen.  

Lachgasflessen.  ©   PZ Voorkempen

Man met lachgas in de koffer vlucht aan rotvaart weg voor de politie en crasht

Brecht, Malle, Schilde -

Het politiereglement over het gebruik van en handel in lachgas in Politiezone Voorkempen is amper van kracht en de eerste vijf processen-verbaal zijn al opgesteld en drie gasflessen werden in beslag genomen. Gisteren nog werd een bestuurder voor de tweede keer met lachgas betrapt in Brecht.

Sinds 1 januari mag Politiezone Voorkempen GAS-boetes uitschrijven voor de handel in of het gebruik van lachgas. De gemeenteraden van de gemeenten Brecht, Zoersel, Malle en Schilde hebben dit immers goedgekeurd. Dat blijkt intussen geen maat voor niets, want de eerste vijf processen-verbaal werden al uitgeschreven.

Op dinsdag 12 januari onderschepte de politie een man na een achtervolging door Malle en Brecht. In de koffer trof de politie een fles lachgas en een tiental gebruikte ballonnen aan. “Hij werd amper vier dagen daarvoor ook al betrapt met lachgas. Rond 15u werd zijn auto opgemerkt op de Antwerpsesteenweg in Malle. Hij haalde andere voertuigen meermaals bruusk in. Wanneer de politie hem wilde stoppen, vluchtte de man weg tegen hoge snelheid, tot meer dan 180 km/u.

Enkele minuten later kreeg de politie de auto opnieuw in het vizier, in Klein Veerle in Brecht, hij crashte kort daarna tegen een verlichtingspaal ter hoogte van de Mallebaan. Hij raakte niet gewond”, licht woordvoerster Greet Wouters van politiezone Voorkempen toe. De 22-jarige man krijgt niet alleen opnieuw een GAS-pv, maar nog drie extra pv’s voor weerspannigheid en meerdere verkeersinbreuken. Hij draait ook op voor de schade aan zijn (gehuurde) auto en de verlichtingspaal.

Een week eerder liepen dus al vier jongeren in Schilde tegen de lamp. “Ze waren in een auto lachgas aan het inhaleren via ballonnen. Ze deden dit om in een roes te geraken. De politie nam twee flessen lachgas in beslag”, meldt de lokale politie. De jongeren krijgen een GAS-boete van 350 euro.

Niet alleen in de Voorkempen blijkt het gebruik van lachgas toe te nemen. Politiezone Noorderkempen (Hoogstraten, Rijkevorsel, Merksplas) hield afgelopen weekend een verkeersactie gericht op alcohol en drugs in het verkeer. “Bij de controleactie werden vijf flessen lachgas in beslag genomen. Daarnaast werden onder meer twee bestuurders onder invloed van drugs en één onder invloed van drank betrapt. Bij maar liefst zes bestuurders en passagiers namen we drugs in beslag”, laat PZ Noorderkempen weten. Ook hier wacht de overtreders een boete.

 (ella)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio