Staf ‘Kodak’ Kempenaers. 

Staf ‘Kodak’ Kempenaers. © Marc Peeters

Westelse fotograaf Staf Kempenaers opnieuw onwel tijdens het zwemmen

Westerlo

De bekende Westerlonaar Staf Kempenaers, in zijn omgeving beter bekend als ‘Staf Kodak’, is dinsdagochtend in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij onwel was geworden tijdens het zwemmen in het complex De Beeltjens in Westerlo.

“We hopen allemaal dat Staf erdoor komt”, zegt burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V). Het gebeuren haalt immers pijnlijke herinneringen op. In mei 2015 was Staf tijdens een zwempartij in hetzelfde zwembad al eens onwel geworden door hartproblemen. Net als dinsdagochtend moest Staf toen gereanimeerd worden met het AED-toestel en volgde een overbrenging naar het ziekenhuis.”

Staf herstelde toen en liet nadien geen gelegenheid passeren om de mensen te danken die zijn leven hadden gered. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe de toestand van Staf evolueert. Er is sprake van een kunstmatige coma. Staf, zestiger ondertussen, dankt zijn bijnaam en bekendheid aan de duizenden foto’s die hij decennialang heeft gemaakt op tal van plechtigheden en evenementen in en om Westerlo. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio