Willebroek heeft een voorstel tot vaccinatielocatie gehad van AED op het industrieterrein De Veert, gelegen naast de Willebroekse brandweerpost. 

Willebroek heeft een voorstel tot vaccinatielocatie gehad van AED op het industrieterrein De Veert, gelegen naast de Willebroekse brandweerpost. ©  Joris Herregods

EersteLijnsZone Willebroek-Puurs-Sint-Amands-Bornem wil met twee vaccinatielocaties werken

Willebroek, Bornem, Puurs-Sint-Amands -

De EersteLijnsZone (ELZ) Willebroek-Puurs-Sint-Amands-Bornem kiest ervoor om twee locaties door te geven waar mogelijk vaccinaties kunnen plaatshebben. Willebroek kiest wellicht voor het AED-gebouw op het industrieterrein De Veert. De andere locatie blijft nog even geheim.

Jan Boey

Zoals in heel wat regio’s het geval is, ligt de keuze voor het vaccinatiecentrum gevoelig. Burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V) zegt dat het wel al duidelijk is dat er in de ELZ Willebroek, Puurs-Sint-Amands en Bornem een vaccinatiecentrum in Willebroek moet komen en eentje in Klein-Brabant dat centraal gelegen en dus goed bereikbaar is. “We zijn er uit wat de keuze betreft, maar we hebben beloofd om samen met Bornem te communiceren. Al is daar voorlopig nog geen ‘go’ voor gegeven. Het ligt natuurlijk wel voor de hand dat we nu geen twee dagen meer kunnen wachten om de locatie bekend te maken”, zegt Van den Heuvel.

Willebroek heeft een voorstel tot vaccinatielocatie gehad van AED op het industrieterrein De Veert, gelegen naast de Willebroekse brandweerpost. “Al zijn er ook nog andere mogelijkheden, maar daar moeten we het bijhorende prijskaartje nog voor krijgen. AED heeft zelf het voorstel gedaan om de hele vaccinatie logistiek te ondersteunen vanuit hun bedrijfshal op het industrieterrein de Veert. Het is vlak bij de A12 gelegen en op slechts vijf minuten lopen van het station. Ook heel wat autobussen houden daar halt. Bovendien is het terrein zowel met de fiets als met de auto goed bereikbaar en is het naast de Willebroekse brandweerpost gelegen, wat nog een bijkomend voordeel geeft als het gaat om extra logistieke steun of een ambulance-interventie”, zegt de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

Gezien de grote oppervlakte van het gebied pleit iedereen in de ELZ dus voor twee vaccinatielocaties. Vrijdag moeten de locaties zeker bekend zijn op het kabinet van minister Bart Somers (Open Vld).

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio