©  BELGA

Celstraffen tot vier jaar voor home invasion in Schoten

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie beklaagden veroordeeld voor een home invasion in Schoten. De bewoonster werd geslagen en de daders gingen met minstens 45.000 euro en wat juwelen aan de haal. Ze kregen celstraffen tot vier jaar. Een vierde beklaagde werd vrijgesproken.

Bron: BELGA

De politie werd op 5 juli 2020 naar een villa aan de Alfons Servaislei gestuurd. De bewoonster, die daar tijdelijk verbleef terwijl de huurders in Moldavië zaten, verklaarde dat de deur werd ingetrapt en dat vier volwassenen en een kind de woning waren binnen gekomen. Een man stelde zich voor als Filip V.T. (51) en eiste geld.

Lahfid E.B. (42) en zijn vriendin Rosita C. (38) hadden geld uit haar handtas genomen en de woning doorzocht. Toen ze daar commentaar op gaf, had de veertiger haar een klap gegeven en een mes tegen haar keel gezet. Hij zei dat ze moest zeggen waar het geld lag, want ze wisten dat er een kluis was. Rosita C. vond in een reiskoffer een kluisje met daarin minstens 5.000 euro. In de voering van de koffer zat nog meer geld verborgen.

Toen het slachtoffer probeerde te vluchten, hadden Lahfid E.B. en Rosita C. haar geslagen en geschopt. Ook de vriendin van Filip V.T. was aanwezig, maar hield zich met haar zoontje afzijdig. De politie stelde braakschade vast aan de deur en de woning werd ook duidelijk doorzocht. Het slachtoffer was een week arbeidsongeschikt door de opgelopen verwondingen.

Filip V.T. verklaarde in zijn verhoor dat hij de eigenaar van de woning was en dat hij het pand kwam inspecteren. De anderen waren met hem meegaan. Ze ontkenden dat er geweld werd gebruikt en dat er iets gestolen werd. Op de gsm van Lahfid E.B. werd echter een filmpje aangetroffen waarop de vriendin van Filip V.T. minstens 40.000 euro aan het tellen was. Ze zei dat Lahfid E.B. haar daartoe gedwongen had.

De beklaagden legden ongeloofwaardige verklaringen af over de herkomst van het geld. De rechtbank vond het bewezen dat het uit de villa kwam en dat er geweld werd gebruikt om het te kunnen wegnemen. Het geld had mogelijk een dubieuze oorsprong, gelet op de drugs die op 8 juli bij een huiszoeking in de villa werden aangetroffen.

Lahfid E.B. werd veroordeeld tot vier jaar cel. Filip V.T. en Rosita C. kregen ieder drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel. De vriendin van Filip T., die niet aan de feiten had deelgenomen, werd vrijgesproken. belgaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio