© ATV

“Kans erg groot” dat amateurvoetbal wordt stopgezet, maar beslissing alweer uitgesteld

De voetbalbond heeft de beslissing over het stopzetten van de amateurcompetities uitgesteld naar maandag 25 januari.

Ludo Vandewalle

Indien het Overlegcomité van overheidswege op vrijdag 22 januari geen openingen creëert voor het hervatten van de groepstrainingen, dan is de beslissing onafwendbaar: de competities van nationale tot en met provinciale worden dan stopgezet. Dus nog twee weken wachten op een definitieve beslissing.

Dit geldt voor het seniorenvoetbal. Het jeugdvoetbal wil men uit mentaal oogpunt apart benaderen om indien mogelijk tot en met de U14 die competities toch te hervatten. Maar ook dat is dus nog afwachten tot 25 januari.

“We stevenen af op blanco seizoen”

“De crisiscel van de KBVB is vandaag samengekomen en stelt vast dat de geplande heropstart midden februari 2021 van de amateurcompetities gelet op de huidige omstandigheden en de evolutie van de pandemie in het gedrang komt”, klinkt de officiële communicatie.

“Indien de sanitaire situatie op korte termijn niet verbetert, is de kans erg groot dat er wordt afgestevend op een blanco seizoen in het amateurvoetbal. De KBVB volgt de situatie en de beslissingen van het overlegcomité in dit verband op de voet.”

“De crisiscel van de KBVB komt op 25 januari 2021 opnieuw samen.”

MEER OVER Koninklijke Belgische Voetbalbond

Meer sportnieuws