De Kringwinkel in Brasschaat. 

De Kringwinkel in Brasschaat. © Jan Brys

Kringwinkels zamelen slaapzakken, matjes en rugzakken in voor daklozen

Regio -

De Kringwinkel en het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) sloegen de handen in elkaar om slaapzakken, matjes en rugzakken te verzamelen voor de daklozen. Ze deden dit al voor de vierde jaar op rij.

De voorbije jaren werden er alleen slaapzakken ingezameld. Omdat veel vaste klanten van de Kringwinkel te kennen hadden gegeven dat ze hun slaapzakken de vorige jaren al hadden geschonken, wordt nu ook gefocust op matjes en rugzakken.  

Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel, is zeer tevreden met het resultaat. “We konden een honderdtal slaapzakken, een vijftigtal matjes en evenveel rugzakken verzamelen. We hadden geluk nog op tijd te kunnen openen na de lockdown. Anders zouden we nooit zo veel spullen kunnen verzamelen”, zegt Louise Vrints.

“Als sociale werkplaats werken wij samen met kwetsbare mensen. Sommigen onder hen hebben vroeger ook nog op straat geleefd”, voegt Vrints er nog aan toe.

Kringwinkel Antwerpen bestaat uit tien tweedehandswinkels. Ze zijn gevestigd in de districten van Antwerpen, Brasschaat, Kapellen, Wijnegem en Schoten. Er zijn ook twee webshops in de sociale economie in Antwerpen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio