© ATV

Moeder veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel voor belagen van kleuterjuf

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 41-jarige Turkse vrouw dinsdag veroordeeld tot vijftien maanden cel met uitstel voor het belagen van een juf van kleuterschool De Bijtjes aan de Offerandestraat in Antwerpen-Noord.

Bron: BELGA

Vijf jaar geleden had ze de vrouw er van beschuldigd haar zoontje van 4,5 jaar mishandeld te hebben. Ook al kon de betrokken juf dat onmogelijk gedaan hebben, bleef de beklaagde haar lastig vallen en zette ze ook andere ouders tegen haar op.

Het zoontje van de beklaagde had op 4 september 2015 verwondingen aan de hals opgelopen tijdens de speeltijd. Het jongetje werd meteen verzorgd en de school lichtte ook de ouders in. Toen de vrouw aan haar zoontje vroeg wat er gebeurd was, antwoordde het kind dat zijn juf hem pijn had gedaan.

De beklaagde zocht eerst contact met de betrokken juf via Facebook en trok daarna op 7 september naar de directie. Die legde haar uit dat de juf het niet gedaan kon hebben, omdat ze tijdens de speeltijd aan het vergaderen was met collega’s. Een ander kind had bovendien gezien dat haar zoontje gewoon gevallen was.

De beklaagde kon dat niet aanvaarden en ging door het lint. Ze liep naar de klas van de betrokken juf en liet al roepend en tierend - voor de ogen van de kleuters - een filmpje zien waarop ze haar zoon ondervroeg en hij de juf beschuldigde van de verwondingen.

De beklaagde diende daarop niet alleen klacht in tegen de juf, maar verspreidde via Facebook allerlei berichten waarin ze beweerde dat de juf haar kind “gefolterd” had door een koord rond zijn nek te spannen, na een discussie over het klimrek.

De berichten werden uitvoerig gedeeld en lokten veel (dreigende) reacties uit. De beklaagde organiseerde op 10 september ook een protestactie voor de kleuterschool. De actie kreeg veel media-aandacht, waarna de juf doodsbedreigingen ontving en politietoezicht moest krijgen.

De juf werd in december 2016 definitief buiten vervolging gesteld. De beklaagde liet het daar niet bij en spande een burgerlijke procedure aan tegen de school, maar ving ook daar bot. De juf en de school dienden op hun beurt zelf klacht in tegen de moeder, die vervolgd werd voor belaging, lasterlijke aangifte, laster en beledigingen. De rechtbank vond alle tenlasteleggingen bewezen.

Reportage ATV 15 september 2015 © ATV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen