©  EPA-EFE

Officieel: Standard snoept Joao Klauss weg voor neus van KV Mechelen

Standard heeft zijn nieuwe spits beet. De Rouches nemen Joao Klauss (23) op huurbasis over van Hoffenheim. De Braziliaan stond tot afgelopen weekend bovenaan het verlanglijstje van KV Mechelen maar verkiest dus de Rouches boven Malinwa. KV is terug bij af en zet de moeizame zoektocht naar een spits verder.

Bob Faesen, Thomas Standaert

Pijnlijke zaak voor KV Mechelen. Malinwa werd afgelopen weekend finaal afgewezen door Joao Klauss en ziet zijn Braziliaanse droomspits nu tekenen bij Standard. Klauss was maandagavond al aanwezig op de thuismatch van Standard tegen Waasland-Beveren (3-1).

Standard heeft de komst van Klauss nu ook officieel bekendgemaakt. De Luikse club huurt hem voor anderhalf seizoen en heeft ook een aankoopoptie bedongen in het huurcontract.

Bij KV Mechelen wordt er ontgoocheld gereageerd op het manoeuvre van de Rouches. Binnen de club heerst de overtuiging dat het uitlekken van hun verregaande interesse in Klauss Standard heeft doen wakker schieten. Uit navraag blijkt wel dat Olivier Renard, voormalig TD van de Rouches, hem al eens eerder aandroeg in Luik.

Zoektocht

KV Mechelen blijft achter met lege handen en speurt verder de markt af op zoek naar een grote targetman die ook nog eens goed kan meevoetballen. Eerder liepen de pistes Lukas Hinterseer (te duur) en Felipe Avenatti (verkiest een club in Italië of Spanje) uit op een dood spoor. Hamdi Harbaoui (transfervrij) en Obi Oulare (op overschot bij Standard) passen niet binnen het profiel dat KV voor ogen heeft.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws