Félicité-directeur Betty Kimpen en Simonne Dubuisson (90), één van de maandag gevaccineerde bewoners.  

Félicité-directeur Betty Kimpen en Simonne Dubuisson (90), één van de maandag gevaccineerde bewoners.  © Jan Auman

Simonne en andere Félicité-bewoners eerste ‘coronaproof’ Schotenaren

Schoten -

Met 38 bewoners van residentie Félicité werden maandag ook de eerste Schotenaren gevaccineerd. “Toen de oproep van het Agentschap Zorg en Gezondheid kwam, heb ik meteen gereageerd”, aldus de trotse directeur Betty Kimpen.

Félicité ondervond vorig jaar zelf hoe zwaar corona kan toeslaan. “Tijdens de eerste golf zijn we ontsnapt, maar in november hadden we plots toch enkele positieve gevallen. Ondanks rigide maatregelen groeide dat aantal snel aan tot elf. De meesten zijn genezen, maar het deed pijn om van twee bewoners afscheid te moeten nemen op deze manier”, aldus Kimpen.

Zij kon beroep doen op dokter Chris Van Immerseel om de beschermende prikjes aan haar bewoners uit te delen. Drie besloten zich niet te laten vaccineren. De overschot van de flacons werd verdeeld onder de personeelsleden. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) ging even poolshoogte nemen in de Vlinderlei en zag dat alles prima verliep.

Hij hoopt dat ook de bewoners van de andere door het Agentschap Zorg en Gezondheid voorziene woonzorgcentra deze week zoals gepland aan de beurt komen: De Meibloem (12/1), Vordenstein (13/1) en Hof Van Schoten en Koningshof (14/1). Het grote Verbert-Verrijdt van Woonzorggroep Voorkempen heeft nog te kampen met enkele coronagevallen. Daar worden de 166 bewoners normaal pas op 21 januari gevaccineerd. In Rustenborg, het andere rusthuis van de groep in Wijnegem, is de vaccinatie gepland op dinsdag 26 januari. (jaa)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio