Een dodelijk ongeval in de Waterstraat op de grens Sint-Antonius-Schilde in 2016. Dat er hier meer bemande controles komen omdat de camera’s niet meer werken, kan iedereen toejuichen. 

Een dodelijk ongeval in de Waterstraat op de grens Sint-Antonius-Schilde in 2016. Dat er hier meer bemande controles komen omdat de camera’s niet meer werken, kan iedereen toejuichen. © BFM

Politie gaat meer controleren op Bethaniënlei en Raymond Delbekestraat Zoersel

Zoersel -

Politie Voorkempen gaat meer bemande controles doen op de Bethaniënlei en de Raymond Delbekestraat in Zoersel. Tot tevredenheid van gemeenteraadslid Roel Van Elsacker (CD&V), die in de politieraad zetelt. De onbemande camera’s werken er namelijk niet.

Het politiecollege antwoordde positief op de vraag om extra bemande controles te doen in de Waterstraat/Raymond Delbekestraat en de Bethaniënlei in Sint-Antonius, op de grens met Schilde.

“De onbemande camera’s in deze straten kunnen niet worden aangesloten op het nationale systeem, waardoor deze vervangen moeten worden,” verduidelijkt Roel Van Elsacker. “In afwachting van deze vervanging is de dure herijking van de oude camera’s stopgezet. Daardoor kunnen ze momenteel niet meer geldig registreren.”

Voor de verkeersveiligheid – het zijn straten waar snel wordt gereden – komen er nu extra bemande snelheidscontroles.

Voorts is CD&V Zoersel nog blij dat de politiezone de door de jaren heen opgebouwde reserves gaat aanspreken, zodat Zoersel voor 2020 16% minder moet bijdragen, wat neerkomt op 380.000 euro. Voor 2021 wordt het budget voor heel de politiezone nog eens voor 350.000 euro naar beneden bijgesteld.

Ook op het vlak van de wijkagenten is er goed nieuws. Gemeenteraadslid Paul Van Wesenbeeck (CD&V) ziet zijn vraag tot een betere ondersteuning van het wijkagententeam beantwoord. “Er worden twee extra wijkagenten aangenomen om de door veel deeltijdse arbeidsstelsels geplaagde wijkwerking te versterken.”

Met een uitbreiding van het fietsteam met bijhorende investering van 21.000 euro is de Zoerselse CD&V-fractie ook blij. “Als het goed is, mag het ook gezegd worden”, vindt Roel Van Elsacker. kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio