In dit deel van de Stationsstraat komen de losse handelaars met de woensdagmarkt te staan. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen verderop op dat moment niet beschikbaar.  

In dit deel van de Stationsstraat komen de losse handelaars met de woensdagmarkt te staan. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen verderop op dat moment niet beschikbaar.  © JB

Losse handelaars weer toegelaten op woensdagmarkt

Willebroek -

Er kunnen vanaf de eerstvolgende wekelijkse woensdagmarkt opnieuw een beperkt aantal losse markthandelaars zich aanbieden. Ze moeten zich hiervoor wel vooraf registreren.

Zolang de coronamaatregelen gelden, zijn de marktkramen zonder een vaste plaats alleen in de Stationsstraat te vinden. Hiervoor zijn vijf plaatsen ter beschikking van telkens maximaal tien meter breedte. Dat brengt met zich mee dat op dat ogenblik, met de marktdagen, er niet meer geparkeerd kan worden in de Stationsstraat.

De losse markthandelaars die een plaats willen bekomen, kunnen zich één keer per maand kandidaat stellen door zich in te schrijven aan de hand van het online aanvraagformulier. Er wordt geen zogenaamde bolling georganiseerd. Het formulier moet voor de 25ste van de voorafgaande maand met de nodige bijlagen bezorgd worden aan de dienst Lokale economie. Er wordt tijdig meegedeeld wie wanneer mag deelnemen aan de markt, en welke plaats de markthandelaar krijgt. De registratie vooraf kan ook online via de gemeentelijke website. (jb)

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio