©  Solovov

Twee Vlaamse vrouwen lanceren podcast ‘Afvallen en opstaan’: “Om meer van je lichaam te houden zoals het is”

Sharon Slegers, presentatrice bij Radio 2 en zwanger van haar tweede kindje, en haar goede vriendin Veronika Zonova, marketingfilosoof en fervent fietser, omschrijven zichzelf als curvy dames. Vanuit de appreciatie voor hun eigen lichaam maken ze een podcast. Die moet luisteraars inspireren om ook meer van hun lijf te leren houden.

vwh

De dames schrijven in een persbericht dat bodypositivity vandaag een essentieel onderdeel is van geestelijke gezondheid, eetstoornissen kan voorkomen en kracht geeft aan vrouwen in onze maatschappij. Het doel van de podcast is dan ook om hen ertoe aan te zetten hun lichamen kunnen aanvaarden zoals ze zijn.

Wie op zoek is naar manieren om af te vallen of reviews van bepaalde diëten is niet aan het juiste adres. Wie meer wil horen over topics zoals de weegschaal, seks en mode voor curvy dames wél. “We willen niemand aanzetten tot sporten of afvallen, noch zwaarlijvigheid promoten”, zegt Sharon Slegers in een persbericht.

“Langzaamaan hebben wij leren houden van ons lijf. Dat is een heerlijk gevoel en dat willen we met iedereen delen. We bekijken het leven als het ware door een XL-bril en zijn niet alleen op de wereld. Voor ons is ons BMI duidelijk geen maatstaf voor succes. We hopen dat onze gesprekken andere vrouwen kunnen empoweren om zich niet te schamen voor hun lichaam. En dat allemaal met een lachje en een koekje erbij.”

Luisteren? De eerste aflevering van ‘Afvallen en opstaan’ is te horen via Spotify en Apple Podcast vanaf woensdag 13 januari.

MEER OVER Fit & Gezond