Jamal Abbou en Jordy Gillekens, de nieuwste Pallieters. ©  Facebook Lierse K.

Lierse K. shopt bij OH Leuven en Lommel

Na Tibeau Swinnen en Brent Laes realiseerde Lierse K. met de komst van Jamal Abbou en Jordy Gillekens nu ook een derde en vierde wintertransfer. Beide spelers worden respectievelijk van Lommel en OH Leuven gehuurd tot het einde van het seizoen.

kugu

Abbou is alvast geen onbekende voor coach Tom Van Imschoot. Die liet de in Bree geboren flankspeler in 2018 debuteren in het eerste elftal van Lommel. In totaal speelde Abbou 35 wedstrijden voor de Limburgse club. Daarin scoorde hij drie goals.

Jamal Abbou was de voorbije zomer al in beeld op het Lisp, maar tot een transfer kwam het toen niet. De speler is alvast opgetogen over zijn transfer naar Lierse. “Ik wil opnieuw minuten maken in 1B. Voor mij was dit dan ook een buitenkans. Ik speelde al met flink wat jongens samen. De winterbreak kan niet snel genoeg voorbij zijn”, klonk het op de clubwebsite.

De honger naar nieuw bloed bracht Lierse ook in Leuven, waar het centrale verdediger Jordy Gillekens wegplukte. Die maakte als jeugdproduct van de Leuvenaars in 2017 nog zijn debuut als profvoetballer tegen de Pallieters. Gillekens is voormalig jeugdinternational en kwam vorig seizoen nog uit voor de beloften van Fiorentina.

“Het feit dat Lierse graag met jonge spelers werkt, sprak me enorm aan”, gaf Gillekens een eerste reactie. “Ik ben ook op een leeftijd gekomen om minuten te maken. Die hoop ik bij Lierse te kunnen happen. In mijn Italiaanse periode heb ik de knepen van het vak als verdediger geleerd.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws