© BFM

Vrachtwagen rijdt in op auto die vertraagt voor file: twee doden

Stabroek -

Bij een verkeersongeval in het Antwerpse havengebied zijn maandagochtend twee doden gevallen. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Een personenauto werd in het verlengde van afrit 13 op de R2 richting Stabroek langs achter aangereden door een vrachtwagen en werd daardoor verpletterd.

dvd

Volgens onze informatie vertraagde de bestuurder van de personenauto voor een stilstaande file. Een vrachtwagen die achter hem reed, merkte dat te laat op en reed in op de auto, waardoor het voertuig geplet werd tussen de achterliggende en de voorliggende vrachtwagen. De twee inzittenden overleden ter plaatse.

Het ongeval gebeurde in het verlengde van afrit 13 ‘Kanaaldok’, net voorbij de Tijsmanstunnel, waar de baan een bocht van 180 graden neemt om vervolgens parallel naast de snelweg richting de Noorderlaan te lopen. Er was door het ongeval weinig of geen hinder voor het snelwegverkeer, de baan was ter plaatse wel geruime tijd afgesloten. De dienst fotogrammetrie van de federale wegpolitie kwam ter plaatse en ook het parket is in kennis gesteld.

De slachtoffers zijn twee mannen van Poolse en Oekraïense origine die voor Obskuga Autohandel werkten. Die Poolse firma voert in onderaanneming van transportbedrijf Joosen NV onderhoud uit aan vrachtwagens. Joosen NV maakt deel uit van Katoen Natie. “We zijn erg geschrokken door dit dramatische ongeval”, zegt Patrick Naenen, transportmanager bij Katoen Natie. “Enkele collega’s van de twee slachtoffers zijn meteen naar Polen vertrokken om daar de families bij te staan in deze moeilijke dagen.”

“Nodeloze files”

Joosen NV, maar ook transportbedrijf DBT, stellen zich vragen bij de verkeerssituatie op de afrit. Enkele maanden geleden werd verderop, op de Noorderlaan ter hoogte van constructiebedrijf Ivens, een verkeerslicht geplaatst. “Dat zorgt voor nodeloze files, want uit de smalle dwarsstraten komt nauwelijks verkeer”, zegt Chris Delcroix van DBT. “Soms staat zelfs de Tijsmanstunnel geblokkeerd door dat ene verkeerslicht, omdat de file opschuift richting snelweg. Met een slimmere lichtenregeling zou de doorstroming kunnen verbeteren en was dit ongeval misschien vermeden.”

Volgens Delcroix kaartten verschillende bedrijven, waaronder DBT en Joosen, het probleem al aan bij het Havenbedrijf en het Agentschap Wegen en Verkeer, dat bevoegd is voor de Noorderlaan, een gewestweg. “Het klopt dat wij in september lichten hebben geplaatst naar aanleiding van aanpassingswerken door het Havenbedrijf aan het kruispunt met de Blauwhoefstraat”, zegt AWV-woordvoerder Gilles Van Goethem. “We stelden vast dat er daardoor extra file ontstond en daarom is er enkele weken later, midden oktober al, een aanpassing gebeurd om de doorstroming te verbeteren. Over de oorzaak van dit concrete ongeval doen wij geen uitspraken, die zal moeten blijken uit het onderzoek door de politie.”

Het Havenbedrijf ontving sinds de aanpassing in oktober naar eigen zeggen geen klachten meer over de verkeerssituatie op de Noorderlaan. “Natuurlijk is elk ongeval er een te veel en leven wij mee met de nabestaanden van de slachtoffers”, zegt woordvoerder Geert Ickx.


 

 © BFM


 

 © BFM


 

 © BFMMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio