©  EPA-EFE

Peter Sagan: “Ik ben niet van plan mij te excuseren bij Van Aert”

Peter Sagan zal zijn seizoen starten in het Belgische openingsweekend met de Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari). Wij vuurden vijf vragen af op de Slovaak:

1) Je zou normaal het seizoen 2021 starten in de Ronde van San Juan, maar die wedstrijd gaat niet door. Hoe ziet jouw programma eruit voor de komende maanden?

“Vooral veel trainen. Momenteel ben ik op trainingskamp met de hele ploeg in Italië aan het Gardameer. Na afloop vlieg ik rechtstreeks door naar Gran Canaria voor een tweede stage. In februari staat er ook een hoogtestage in de Sierra Nevada gepland. Mijn eerste wedstrijden van dit seizoen zijn de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel -Kuurne... Althans zo ligt het schema momenteel op tafel. In deze coronatijden weet je nooit honderd procent zeker of het daadwerkelijk ook zo zal lukken.”

2) Je zou ook de Giro en de Tour rijden. In de Tour zal ook jullie sprinter Pascal Ackermann meedoen. Wil dat zeggen dat een achtste groene trui geen hoofddoel wordt?

“Ik zou graag voor de achtste keer de groene trui in de Tour willen winnen en ook naar de Olympische Spelen van Tokio gaan. Alleen is het nu nog niet duidelijk of beide doelen te combineren zijn. Dat is ook geen probleem. De Tour is pas binnen zes maanden. Het heeft geen zin om er nu al over te praten. Mijn huidige programma is maar uitgetekend tot april. Pas na de klassiekers zullen we met de ploeg bekijken hoe mijn programma er voor de rest van het seizoen zal uitzien. Het is dus ook nog te voorbarig om te zeggen dat ik de Giro zal rijden.”

3) Je wordt binnen twee weken 31 jaar en begint aan je twaalfde profseizoen. Wat motiveert jou nog in de koers?

“Milaan-Sanremo. Ik was er al een paar keer dichtbij, maar heb er nog nooit kunnen winnen. Ik hoop dat het dit jaar eens kan lukken. Ik ben nu in de beste jaren van mijn carrière beland en kende een goeie winter. Samen met mijn broer Juraj heb ik de voorbije weken goed kunnen trainen in Monaco. Het enige probleem was dat de fitnesszalen in Monaco gesloten zijn. Voor corestability en specifieke krachtoefeningen moest ik mij thuis behelpen.”

 ©  AP

4) Jouw vijfjarig contract bij Bora-Hansgrohe loopt na dit seizoen af. Zijn de gesprekken over een eventuele verlenging al opgestart?

“Dat is een vraag die je moet stellen aan ploegmanager Ralph Denk en mijn makelaar Giovanni Lombardi. Ik kan enkel zeggen dat ik nog steeds gelukkig ben in deze ploeg.”

5) Wout van Aert zegt dat jullie de ruzie na de tumultueuze sprint tijdens de elfde rit in de Tour nog niet hebben bijgelegd en nog geen ‘vriendjes’ zijn. Komt het nog goed tussen jou en Van Aert?

“Ik denk niet dat ik mij hoef te excuseren bij iemand. Ik heb tijdens mijn carrière al veel incidenten in de sprint meegemaakt. Zulke situaties gebeuren nu eenmaal. Iedereen weet hoe hectisch het er soms aan toe gaat in massasprints... Na wat hij na die sprint tegen mij zei, vind ik wel dat híj zich mag excuseren. (Van Aert reageerde met een Engelse vloek en een middelvinger aan het adres van de Slovaak, red.) Dat was al mijn mening meteen na die sprint en is vijf maanden later nog steeds mijn mening. Ach, het is oké. Ik laat er mijn slaap niet voor.”

 (bvc)

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws