Kangoeroes-topscorer Domien Loubry op weg naar alweer een korf.

Kangoeroes-topscorer Domien Loubry op weg naar alweer een korf. © GMAX AGENCY

Kangoeroes kansloos onderuit tegen sterk Charleroi

Kangoeroes Mechelen is kansloos onderuit gegaan tegen een fris spelend Charleroi (74-89) en leed op die manier na het verlies in de streekderby tegen Telenet Giants Antwerp zijn tweede thuisnederlaag op drie matchen. “We waren defensief niet op de afspraak, Charleroi was dat wel”, stelde coach Paul Vervaeck vast.

Patrick Ceulemans

Wat speelde Charleroi een heerlijke eerste helft. De jonge selectie van coach Sam Rotsaert pakte met een schitterende defense uit en was ook aanvallend bij de les. Door toedoen van de 2m11 grote Gyorgu Goloman, de sterk ver­dedigende Noe Botuli en Tim Lambrecht had Charleroi tegen een statisch Kangoeroes Mechelen na het eerste kwart een ­13-17-bonus op zak.

Geen beterschap in het tweede schuifje bij Kangoeroes. Defensief bleven de Mechelaars laks. Dankzij Noah Fogang die driepunters scoorde, en Sinjoor Yoeri Schoepen ging het naar 24-34 halfweg.

Het derde kwart was een offensieve clash. Noe Botuli incasseerde zijn vierde fout en Domien Loubry, verlost van zijn kwel­duivel, kwam los. Met drie­punters probeerde hij, met de weer goed ingekomen Bram ­Bogaerts, een remonte voor Kangoeroes Mechelen in te zetten. Maar Charleroi bleef via Yoeri Schoepen, Alex Libert en Noah Fogang ­lichtjes domineren: 57-69 na drie kwarts.

Domien Loubry scoorde 20 ­punten (waaronder vier ­bommen) in de tweede helft en loodste Kangoeroes Mechelen naar 69-71. De aansluiting was een feit, maar Charleroi panikeerde niet. Tim Lambrecht, Alex ­Libert en een dunkende Noah ­Fogang zorgden voor 69-77. ­Ondanks de vijfde fout van ­Gyorgy Goloman kwam de verdiende overwinning van Charleroi niet meer in ­gevaar.

Bij een slecht afwerkend (24 op 62) Kangoeroes Mechelen kwam naast Domien Loubry alleen ­Marvin Clark in de dubbele ­cijfers.

“Ja, het was onze derde wedstrijd in een week, maar dat is geen excuus”, aldus Paul ­Vervaeck. “We moeten de hand in ­eigen boezem steken. Gelukkig krijgen we donderdag al een kans om in Charleroi revanche te ­nemen.”

KANGOEROES MECHELEN: Loubry 22, ­Deroover 3, Bogaerts 2, Kherrazi 7, Clark 18, J. Foerts 5, Lasisi 3 Thompson 9, Kok 5.

CHARLEROI: Fogang 10, Zapulia 3, Libert 21, Lambrecht 13, Botuli 8, Schoepen 9, Goloman 18, Schoepen 9, Hammink 7.

MEER OVER Kangoeroes Basket Mechelen

Meer sportnieuws