Doorgaand verkeer tussen Bonheiden en Mechelen zal omgeleid worden via de Nekkerspoelstraat. ©  rr

N15 vanaf vrijdag vier dagen deels afgesloten voor werken aan tangent

Mechelen -

De N15 tussen Mechelen en Bonheiden wordt van vrijdag 15 januari tot en met dinsdag 19 januari gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat is nodig om de verbinding van de nieuwe tangent met de N15 te realiseren. Het verkeer moet een omleiding volgen.

Vorige week, op maandag 4 januari, werd de N15 al deels aangesloten op de tangent. Dat is de nieuwe verbindingsweg die deel uitmaakt van het Mechelse stationsproject en de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid moet verbinden met het Douaneplein. Vanaf eind deze week worden de aansluitingswerken verdergezet en wordt een deel van de N15 tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers behouden wel doorgang via het vernieuwde fietspad.   

“De N15 tussen het Hoogstratenplein en de Plattebeekstraat is niet toegankelijk van vrijdag 15 januari tot en met dinsdag 19 januari”, zegt Rudy Van Camp van Mechelen In Beweging. “Het doorgaand verkeer tussen Bonheiden en Mechelen zal gedurende deze vijf dagen omgeleid worden via de Nekkerspoelstraat. De recreatiesites en de Nekkerhal blijven in die periode bereikbaar via diezelfde Nekkerspoelstraat.”

Als alles volgens plan verloopt, dan is de tangent op het einde van het jaar klaar om in gebruik genomen te worden.

LEES OOK. Afwerking drie kilometer lange weg achter Mechels station gaat eindfase in

(svds)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen