©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beerschot houdt stand tegen beukende Buffalo’s

Na vier nederlagen op rij mag Beerschot terug een puntje bijtellen na een 1-1-gelijkspel tegen AA Gent. De Buffalo’s zetten de thuisploeg 90 minuten met hun rug tegen de muur, maar de Mannekes plooiden niet en werden alleen geklopt na een discutabele strafschop.

Kersten Steurbaut

ONS OORDEEL. Beerschot vooral voor rust sterk

Twee verrassingen in de basisploeg van Hernan Losada. Pietermaat, een maand geleden tegen Eupen nog centraal in de defensie, depanneerde deze keer op de rechtsachter. Een positie waar Losada maar liefst drie spelers moet missen. Voorin kreeg Suzuki het gezelschap van Sanyang, terwijl Noubissi net als tegen STVV tevreden moest zijn met een plaatsje op de bank.

Sanyang, voor de tweede keer dit seizoen in de basis, speelde zich al snel in de kijker. Als hangende spits rond Suzuki, een positie die hij gewoon is van bij de nationale ploeg van Gambia, zorgde hij met zijn vinnige acties en zijn snelheid meteen voor dreiging. Holzhauser had Beerschot vanop de stip altijd op voorsprong moeten brengen - Bolat zat in de goede hoek, maar het was de voorbereidende fase van Sanyang die aan de basis van de elfmeter lag. De 21-jarige Gambiaan snoepte Nurio de bal af, verslikte zich even in zijn controle, maar kon toch nog terugleggen op Holzhauser. De Oostenrijker botste daarna op de onfortuinlijke Nurio.

Handspel Frans

Halfweg de eerste helft zag Sanyang zijn inspanningen wel beloond met een doelpunt. Sanusi lag met de recuperatie op een Gentse inworp aan de basis, vier paars-witte stations later lag de bal in de touwen. De assist was voor Sanyang, Coulibaly zette al vallend de 1-0 op het scorebord.

Ondanks de Kielse voorsprong monopoliseerden de bezoekers het leer, 75 procent balbezit na 45 minuten. Toch was het een halfuur wachten op de eerste kans voor de Buffalo’s. Depoitre werd alleen voor doel gezet, Vanhamel maakte het schot van de voormalige Rode Duivel onschadelijk. Dorsch zette de Kielse captain even later met een verraderlijk schot uit de tweede lijn een tweede keer aan het werk, de Brusselaar bokste weg.

De Gentse gelijkmaker kwam er na tussenkomst van de VAR. Frans kreeg van dichtbij een schot van Dorsch in de draai tegen de elleboog. Lawrence Visser werd naar het scherm geroepen en legde de bal op de stip. Naar de letter van het reglement allicht een correcte beslissing, maar toch een hele strenge. De kanonskogel van Dorsch werd afgevuurd tegen een snelheid van ruim 100 km/uur, bijna onmogelijk om als verdediger te anticiperen of te reageren. Bovendien maakte Frans geen enkele beweging naar de bal. Kums liet het niet aan zijn hart komen en zette de strafschop feilloos om: 1-1.

Doelpunt Bukari afgekeurd

Na de pauze duwde AA Gent het gaspedaal nog wat dieper in. Dat vertaalde zich in het openingsfase dan wel in 85 procent balbezit voor de troepen van Vanhaezebrouck. Maar hoe hard de bezoekers ook beukten, de paars-witte poort hing stevig in het slot. Het resultaat: opnieuw amper doelgevaar. Vanhamel werd twee keer getest, maar haalde zonder al te veel problemen de lont uit een afstandsschot van Mohammadi en een poging van dichtbij van Bukari.

Toen Bukari even later dan toch raak trof, kropen de Mannekes door het oog van de naald. De VAR moest even de meetlat bovenhalen om vast te stellen dat de Ghanees zo’n twintig centimeter dichter bij doel stond dan Frans, de verdediger haalde deze keer wel opgelucht adem.

Beerschot kwam na de pauze amper nog over de middenlijn, Suzuki knalde de enige kans voor de thuisploeg op de vuisten van Bolat. Offensief mocht het dan allemaal wat minder zijn, defensief is het gelijkspel tegen AA Gent een opsteker na de 0 op 12 in december.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws