Michel Vlap speelde mee met de beloften van Anderlecht tegen Lierse. ©  Walter Saenen

Lierse K. - Anderlecht (beloften) 2-1

Lierse K. klopt beloften Anderlecht (aangevuld met Vlap) in oefenpot

Anderlecht kwam met een beloftenteam aangevuld met Michel Vlap naar het Lisp afgezakt, waar de Pallieters nog zonder de geblesseerde Hannes Smolders aan de slag moesten. De Brusselaars toonden zich voor rust dominant en dat resulteerde in twee grote kansen. Guindo dwong thuisgoalie De Smet na een persoonlijke actie tot een knappe redding en Stroeykens vond na het halfuur ook al De Smet op zijn weg. Net voor de pauze klom Anderlecht toch op voorsprong, toen Guindo raak trof met een lage schuiver.

In een veel meer evenwichtige tweede periode bracht Ben Hammou de thuisploeg al snel langszij. Op voorzet van Cauwenberg liet Placca het leer lopen en tikte de jonge belofte binnen. Kort daarop kopte Placca na vrijschop van Samyn van dichtbij naast. Lierse bleef ijverig en pakte in de slotfase ook nog de zege. Janssen stuurde de jonge Maxime Limbombe weg en die werd foutief afgestopt in de zestienmeter. Placca zette de penalty feilloos om. (kugu)

LIERSE K.: De Smet (46’ Brughmans), Troonbeeckx (46’ Van Genechten), Santermans, Bitsindou (60’ De Schrijver), Laes (46’ Cauwenberg), Sadiku (46’ El Ansri), Van Landschoot (46’ Janssen), Swinnen (46’ Samyn), Gilis (46’ Limbombe), Allach (46’ Ben Hammou), Petrov (46’ Placca).

DOELPUNTEN: 43’ Guindo 0-1, 49’ Ben Hammou 1-1, 80’ Placca (strafschop) 2-1. Kurt Guldentops

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws