©  AFP

Indonesisch passagiersvliegtuig met 62 mensen aan boord vermist

Bron: BELGA, airlive

Een passagiersvliegtuig van de Indonesische lowcostmaatschappij Sriwijaya Air is naar alle waarschijnlijkheid neergestort in de Javaanse Zee. De autoriteiten verloren alle contact met de Boeing 737-500, kort nadat hij was opgestegen in zware regen vanop de luchthaven van Jakarta.

Het vliegtuig - dat als 26 jaar in dienst is - was onderweg naar Pontianak, een stad op het eiland Borneo, verklaarde een woordvoerder van het ministerie van Transport. Het was opgestegen rond 7.40 uur vanmorgen. Nadat het vier minuten later, op slechts 20 kilometer van de luchthaven van Jakarta boven de Javazee in de buurt van het eiland Lancang vloog, werd plots het contact verbroken. Aan boord bevonden zich 56 passagiers, onder wie een tiental kinderen en jongeren, en 6 crewleden.

Volgens de gespecialiseerde website FlightRadar24 zou het vliegtuig in minder dan een minuut plots 3.000 meter hoogte verloren hebben en neergestort zijn. Een lokale woordvoerder meldde aan media ter plekke dat vissers in de zee ten noorden van Jakarta ondertussen het wrak zouden gelokaliseerd hebben en brokstukken opvisten. “We hebben kabels, een jeansbroek en stukken metaal gevonden”, luidde het bij CNNIndonesia.com.

 ©  AFP

Er is ook een officiële zoekactie opgestart, maar Sriwijaya Air heeft voorlopig nog geen officieel statement vrijgegeven. “Het onderzoek is nog volop aan de gang”, liet minister van Transport Adita Irawati weten aan CNBC Indonesia.

In 2018 stortte er een Boeing 737 MAX van de Indonesische vliegtuigmaatschappij Lion Air neer vlak bij Jakarta. Daarbij kwamen alle 189 passagiers en crewleden om het leven. Sriwijaya Air is een van de belangrijkste Indonesische luchtvaartmaatschappijen.