© ATV

‘Waze van Wijnegem’ leidt je naar gezochte winkel in shoppingcenter

Wijnegem -

Wijnegem shoppingcenter lanceert binnenkort een eigen navigatie-app om bezoekers vlotter te laten winkelen. De ‘Waze van Wijnegem’ wordt de komende weken al uitgetest.

Jan Auman

Dankzij de app zullen klanten zich sneller en doelgerichter kunnen bewegen door het gigantische winkelcentrum van 74.000 vierkante meter en met 250 winkels. Je kan op de app niet alleen op naam van een winkel zoeken, maar ook op basis van categorieën, zoals schoenen, boeken of speelgoed. Zeker in coronatijd kan dit volgens Wijnegem bijdragen tot aangenamer en veiliger winkelen.

Maar het management is ervan overtuigd dat de app ook na corona een handig hulpmiddel zal blijven. “In ‘normale’ tijden gebeurt het meer dan eens dat shoppers ‘verloren’ lopen. Zo vragen bijvoorbeeld gemiddeld elke week 218 mensen de weg naar de toiletten aan de infobalie”, weet woordvoerder Zsofi Horvath, die de ‘Wijnegem Shop Eat Enjoy’-app een Europese primeur noemt.

Aangevulde realiteit

Wie over een recente smartphone beschikt, kan al gebruikmaken van de toegepaste nieuwe technologie op basis van ‘aangevulde realiteit’ (ook augmented reality genoemd) en sensordata. Zo wordt specifieke informatie op een heel duidelijke manier toegevoegd aan het beeld van de gebruiker. Eigenaars van oudere smartphones kunnen voorlopig alleen gebruikmaken van navigatie op een plattegrond met uitgestippelde route.

 

Deze navigatie vormt de basis van de app, die in de toekomst nog verder wordt uitgebreid. Wijnegem plant in de loop van 2021 namelijk nog extra features die het shoppen nog aangenamer zullen maken. De app ‘Wijnegem Shop Eat Enjoy’ kan je gratis downloaden in de appstores. Het shopping center zoekt momenteel twintig kandidaat-testers om de app uit te proberen en feedback te geven, zodat die straks helemaal klaar is voor een grote lancering.

"We zoeken inderdaad mensen uit verschillende leeftijdscategorieën die de app willen uittesten. Het is belangrijk dat de app op elke smartphone goed werkt en voor iedereen gebruiksvriendelijk is. Op basis van de feedback van het testpubliek finaliseren we dan de app”, besluit Zsofi Horvath van Wijnegem.

Wie zich kandidaat wil stellen als tester, vindt hier alle info op de website van het Wijnegem shoppingcenter
 

 ©  RRMEER OVER Handelaars en horeca Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio