Een archiefbeeld van het Hap foodtruckfestival aan het Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. 

Een archiefbeeld van het Hap foodtruckfestival aan het Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. © joren de weerdt

Raadslid pleit voor foodtruckplan

Bevel, Nijlen -

De gemeente zou er goed aan doen om een foodtruckplan op te stellen nu de populariteit tijdens de coronacrisis nog is toegenomen. Daar pleit raadslid Els Herremans (Groen) voor.

In de gemeenteraad werd gepraat over de regels voor marktwagens op het Bevelse Heerdplein. Raadslid Els Herremans bekeek het plaatje breder en stelde voor om de hele zaak rond foodtrucks in een foodtruckplan te gieten. “Ambulante handel, of zeg maar foodtrucks, worden populairder. We merken ook dat kramen tegenwoordig op hun eigen oprit of op een bedrijventerrein gaan staan.”

“In een foodtruckplan zouden we kunnen bepalen hoe we kramen kunnen groeperen of net spreiden in de tijd. Zo zouden we ook elke avond een take-out kunnen toelaten in de buurt van de stations. Op andere dagen zouden er kramen kunnen staan met verse lokale producten uit de buurt. Zo kunnen we lokale initiatieven een boost geven”, legde Els Herremans uit.

Schepen van Lokale Economie Griet Van Olmen (CD&V) zegt dat er de laatste maanden inderdaad meer aanvragen zijn. “We volgen daarbij de leidraad uit ons detailhandelsbeleidsplan. Zo krijgen we ook vragen voor foodtrucks langs onze drukke invalswegen. We sporen de kramen eerder aan om plekken in te nemen in onze verschillende centra. Zo zijn er in Kessel-station ondertussen al op vier dagen ambulante handelaars te vinden.” (bepr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio