©  ISOPIX

Test met extra wissel bij mogelijke hersenschudding op WK clubs

Al op het komende WK voor clubs in Qatar wordt getest met een extra wisselmogelijkheid in het geval het vermoeden bestaat dat een voetballer een hersenschudding heeft opgelopen. De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft daar toestemming voor gegeven. Het WK voor de continentale clubkampioenen wordt van 1 tot en met 11 februari gehouden in Qatar, dat eind 2022 ook het WK voor landen huisvest.

Bron: BELGA

Vorige maand besloot de internationale spelregelcommissie IFAB dat er getest kan gaan worden met extra wissels bij een (mogelijke) hersenschudding. Deskundigen drongen al geruime tijd aan op zo’n maatregel. Vaak worden aangeslagen spelers bij een hoofdletsel weer opgelapt en vervolgen ze de wedstrijd toch weer. Soms wordt dan later alsnog een lichte of zware hersenschudding geconstateerd.

Op het WK voor clubs mogen clubs per wedstrijd maximaal één speler extra wisselen bij verdenking van een hersenschudding. De trainers mogen per wedstrijd vijf reguliere wissels doorvoeren, twee meer dan normaal. Vanwege de coronaperikelen gaf de IFAB vorig jaar ook al toestemming om het aantal wisselmogelijkheden tijdelijk te verhogen van drie naar vijf.

Namens Europa doet Bayern München, de winnaar van de Champions League, mee aan het WK voor clubs.

Meer sportnieuws