Maarten Gabriels, een van de strafste gansrijders van de streek.  

Maarten Gabriels, een van de strafste gansrijders van de streek.  © evdw

September wordt gansrijdersmaand: (bijna) alle data liggen vast

Polder -

Corona schudde ook de traditie van het gansrijden duchtig door elkaar. De verenigingen hebben ondertussen nieuwe data vastgelegd. Onder voorbehoud is de nieuwe agenda zo goed als rond, nu Stabroek ook zijn hoogdag op zondag 5 september plaatste. Alleen Lillo moet nog een datum prikken.

Een jaar geleden konden Stabroek, Berendrecht en Zandvliet nog wel hun koningsstrijd voeren, maar vanaf maart, toen ook andere verenigingen aan bod zouden komen, werd alles afgelast. De gansrijders van Stabroek hielden deze week voor het eerst een digitale bestuursvergadering, waarop ze onder meer hun timing voor het gansrijden van 2021 vastlegden. Ondertussen liggen bijna alle nieuwe data vast. Alleen de Ware Gans van Lillo moet nog een alternatief moment zoeken. De nieuwe agenda valt of staat natuurlijk met de op dat moment geldende coronaregels. Ook het volledig open zijn van alle horeca is een voorwaarde om de gansrijders waar dan ook te laten uitrijden.   

Stabroek rijdt de gans op zondag 5 september. In Berendrecht strijdt de Nieuwe Gans in het weekend van 4 en 5 september. Op zaterdag rijden de Lollemannen, zondag komen de Jonge Ruiters aanbod. In Zandvliet strijden op 11 september de Veteranen. Zondag 12 september is het dan de beurt aan de Jonge Ruiters van Vermaak na Arbeid. De Lustige Gans uit Ekeren rijdt de gans al op zondag 29 augustus. Diezelfde dag treden ook treden ook de ruiters aan van de Oude Gans uit Berendrecht. De geelgroene gansrijders van Hoevenen houden hun wedstrijd op zondag 19 september. Het hoogtepunt van het gansrijden, het keizerrijden, is voorlopig gepland op zondag 26 september.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio