Domper: Kirsten Flipkens was op weg naar stunt, maar moet opgeven met zware blessure

Brute pech voor Kirsten Flipkens (WTA 86). De Belgische won op het tennistoernooi van Abu Dhabi (hard/565.530 dollar) de eerste set tegen Sofia Kenin, het eerste reekshoofd, met 7-5 en deed ook in set twee mee voor winst (4-5 achter). Maar bij een verre bal van de Amerikaanse ging Flipkens door haar enkel, waarna ze moest opgeven.

Vincent Van Genechten

Flipkens kermde het uit van de pijn nadat ze een reclamepaneel raakte. De beelden:

Flipkens had zich woensdag gekwalificeerd voor de zestiende finales na een felbevochten overwinning tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 51).

De bijna 35-jarige Flipkens speelde twee keer eerder tegen de 22-jarige Kenin. De Amerikaanse was in 2019 zowel in Hobart (7-5, 7-5) als Mallorca (6-2, 6-3) de betere. Vorig jaar pakte Kenin op de Australian Open haar eerste grandslamtitel. Daarna was ze nog verliezend finaliste op Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast Flipkens zou ook Elise Mertens (WTA 20) deelnemen aan het toernooi van Abu Dhabi maar zij trok zich donderdag in laatste instantie terug met een blessure aan de rechterschouder.

MEER OVER Kirsten Flipkens

Meer sportnieuws