Kids With Buns. 

Kids With Buns. ©  Studio Brussel

De Nieuwe Lichting kleurt weer Antwerps

De Nieuwe Lichting 2021, de jaarlijkse muzikale talentenjacht van Studio Brussel, kleurt opnieuw Antwerps. Van de negen finalisten die een professionele jury uit alle inzendingen heeft geselecteerd, komt bijna de helft uit onze regio.

Antwerpenaar Simon maakte als Mitxelena met de rapgroep Roedel hiphop in zijn zeemzoet dialect. Stadsgenoot Jibran was al laureaat van Sound Track, met zijn slaapkamerpop met lo-fi gitaarriffs en laidback beats. Het fragiele gitaarpopduo Kids With Buns – Marie Van Uytvanck uit Sint-Niklaas en Amber Piddington uit Vosselaar – haalde de halve finale van Humo's Rock Rally 2020 en was het gezicht van de jaarlijkse campagne van de hulplijn 1712. Aili & Transistorcake bestaat uit een in Antwerpen geboren Japans-Belgische zangeres en de Herentalse producer Orson Wouters, wiens compositie al is opgepikt door Soulwax en verwerkt in het populaire videospel Grand Theft Auto.

Simon. 

Simon. ©  Studio Brussel

Van 11 tot 21 januari stelt StuBru elke ochtend een finalist voor, waarna op favorieten kan worden gestemd. Op 28 januari maakt de zender de drie winnaars bekend. De opvolgers van eerdere laureaten zoals Brihang, Sunday Rose, Tamino, Portland en The Radar Station krijgen onder meer airplay op Studio Brussel en professionele begeleiding in muziekcentrum Trix in Borgerhout. (gj)

www.stubru.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio