De daders viseerden vooral bestelwagens waarin gereedschap zat (de bestelwagen op de foto maakte geen deel uit van het onderzoek waarvoor de drie terechtstonden).

De daders viseerden vooral bestelwagens waarin gereedschap zat (de bestelwagen op de foto maakte geen deel uit van het onderzoek waarvoor de drie terechtstonden). ©  rr

Inbraken in bestelwagens: één beklaagde vrijgesproken

Willebroek, Turnhout, Hemiksem, Mortsel

Van de drie beklaagden die terechtstonden voor enkele inbraken in bestelwagens in onder meer Mortsel, Hemiksem, Turnhout en Willebroek, is donderdag één persoon vrijgesproken. Volgens de rechtbank waren er te weinig bewijzen tegen de man. Twee anderen, Sead H. en Ahmed H., werden wel schuldig bevonden en liepen straffen op van 10 tot 37 maanden. Tegen Sead H., die verstek had laten gaan, werd de onmiddellijke aanhouding uitgesproken.

De dieven liepen tegen de lamp na een inbraak in Willebroek. Bij het zien van een wodca-actie, iets verderop, gaven ze plankgas. Hun wagen lieten ze kilometers verder achter, waarna ze te te voet op de vlucht sloegen. Dankzij teruggevonden DNA kwamen de speurders bij de hoofdbeklaagde uit. Bij de diefstallen werd vooral gereedschap gestolen. (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio