Een van de vele bestaande schetsen van een nieuw administratief centrum. 

Een van de vele bestaande schetsen van een nieuw administratief centrum. © RR

Meer thuiswerk, dus ook kleiner gemeentehuis in Heist-op-den-Berg?

Heist-op-den-Berg -

De gemeente heeft het arbeidsreglement zo aangepast dat thuiswerk voor het gemeentepersoneel ook in de toekomst voor een stuk kan blijven bestaan. Dat zou ook wel eens gevolgen kunnen hebben voor het nieuwe administratieve centrum van Heist-op-den-Berg.

Er was nog geen thuiswerkbeleid voor de gemeentelijke diensten .Dat wordt nu veranderd. “Ook wat thuiswerken betreft heeft corona alles in een stroomversnelling gebracht. Daarom zal dit deel blijven uitmaken van het nieuwe normaal. Er is nu een kader geschetst dat ook post-corona van toepassing is. We geloven dat thuiswerk een blijvende werkvorm zal blijven. Mits een goede omkadering en leiderschap zorgt dit voor meer productiviteit, betrokkenheid en tevredenheid van onze medewerkers en past dit in een modern personeelsbeleid”, zegt schepen van Personeel Jan Moons (N-VA).

Om het thuiswerk mogelijk te maken, zijn er onder andere nieuwe arbeidsovereenkomsten opgesteld en zijn er afspraken vastgelegd over het uitlenen van materiaal voor thuiswerk. Die werden goedgekeurd in de jongste gemeenteraad.

Oefening opnieuw maken

Raadslid Sven Lambrechts (PRO Heist) wilde weten of het thuiswerk ook zou leiden tot een kleiner administratief centrum, waarvoor de haalbaarheidsstudie bijna rond is. De gemeente wil er namelijk binnen enkele jaren één bouwen. “Aangezien de studie bijna rond is, is daar nog niet veel rekening mee gehouden. Het staat dus buiten kijf dat we de oefening rond het ruimtegebruik voor een groot stuk opnieuw zullen moeten maken”, aldus Moons. (bepr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio