Jack Grealish van Aston Villa. 

Jack Grealish van Aston Villa. ©  EPA-EFE

Nieuwe corona-uitbraak in Engelse voetbal: groot aantal spelers en personeel van Aston Villa besmet

Daar is de volgende corona-uitbraak in het Engelse voetbal al. Deze keer is Aston Villa, de club van Bjorn Engels, het slachtoffer van dienst. De club bevestigt via een statement op de website dat het haar trainingscentrum Bodymoor Heath heeft gesloten na een uitbraak van het coronavirus.

Valerie Van Avermaet

Een groot aantal spelers van het eerste team en het personeel testte positief na de routinetest op maandag. Alle besmette personen gingen onmiddellijk in quarantaine. Een tweede testronde werd onmiddellijk uitgevoerd en leverde donderdag nog meer positieve resultaten op.

De eerste teamtraining voorafgaand aan de FA Cup-wedstrijd met Liverpool van vrijdag werd geannuleerd. Er zijn gesprekken gaande tussen medische vertegenwoordigers van de Club, de voetbalbond en de Premier League.

Donderdag raakte al bekend dat het FA Cup-duel tussen Southampton en Shrewsbury Town niet zal doorgaan. Of het duel tussen Aston Villa en Liverpool in de derde ronde van de Fa Cup vrijdagavond zal doorgaan is hoogst twijfelachtig.

Meer sportnieuws