Seckou Ouologuem. ©  Victoriano Moreno

Nacht van Permeke: waar jazz, Milk Inc. en een slam poet elkaar ontmoeten

Antwerpen -

Zaterdag vindt de vierde editie van De Nacht van Permeke plaats. Dit jaar staan de auteurs, dichters en muzikanten zonder publiek op het podium; het gebeuren wordt live gestreamd op de Facebookpagina van de bibliotheek.

“Normaal gezien treden er tijdens De Nacht meer acts op, maar dat was nu helaas niet mogelijk. Op 26 juni organiseren we daarom een tweede editie, een soort midzomernacht. Mét een publiek dat in de bieb kan rondlopen en een uitgebreidere affiche”, vertelt jazzsaxofonist Vincent Brijs (BrzzVll) en curator van deze Nacht van Permeke.

“Maar ook zaterdag zal het zeker de moeite te zijn, met onder meer Nikkie Van Lierop (bekend van onder meer Milk Inc. en echtgenote van schrijver Jeroen Olyslaegers, red.), die tijdens de voorstelling van haar nieuwe boek ook muziek zal brengen, en stadsdichter Seckou Ouologuem. Maar het zijn eigenlijk allemaal aanraders.”

De Nacht van Permeke op zaterdag 9 januari vanaf 20u op de Facebookpagina van bibliotheek Permeke. Met Yves De Mey, Andy Fierens, Nikkie Van Lierop, Michaël Brijs, Seckou Ouologuem en Broos/Gyselinck/Laheye Trio. Hinda House is de gastvrouw van dienst. (mibl)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio