©  BELGA

Wout van Aert lijkt te blijven waar hij is: “Onderhandelingen met Jumbo-Visma zien er héél goed uit”

Wout van Aert lijkt ook de komende jaren in dienst van Jumbo-Visma te zullen rijden. Een akkoord over een contractverlengingen is dichtbij. Dat bevestigde Ton van Veen, CFO van Jumbo Supermarkten, tijdens een digitale nieuwjaarsbijeenkomst. Dat meldt Wielerflits.

Vincent Van Genechten, Bram VandecapelleBron: Wielerflits

De winnaar van onder anderen de Strade Bianche en Milaan - San Remo heeft nog een contract tot 2021 bij Jumbo-Visma en werd de voorbije weken gelinkt aan Ineos Grenadiers. Maar Van Aert lijkt dus in Nederlandse loondienst te blijven.

“We hebben een belangrijke ambassadeur in België”, noteerde Wielerflits uit de mond van Van Veen. “Wout van Aert wordt door de Belgen op handen gedragen. Ik kan verklappen dat we met de Jumbo-Visma-wielerploeg in gesprek zijn om zijn contract te verlengen. Hij heeft nog een verbintenis voor dit jaar, maar we willen hem langer aan ons verbinden. Die onderhandelingen zien er héél goed uit. Dat gaan we de komende dagen ook horen en daar zijn we heel blij mee.”

 

 ©  EPA-EFE

Geen commentaar

Bij de ploeg zelf wilde men voorlopig geen commentaar kwijt. Ook het management van Wout van Aert onthoudt zich van commentaar. Wel is het zeker dat de onderhandelingen tussen Van Aert en Jumbo-Visma nog lopende zijn. Een doorbraak moet echter niet verwacht worden voor deze week. Zo heeft Wout van Aert met het kersverse vaderschap wel andere dingen aan zijn hoofd. Door de strikte covid-maatregelen in ziekenhuizen heeft de renner zijn makelaar deze week zelfs nog niet in levenden lijve gezien.

Al op de dag van de Ronde van Vlaanderen had Jumbo-Visma via sportief manager Merijn Zeeman verklaard dat ze het contract met Van Aert voor de winter (21 december) wilden open breken. Die doelstelling werd niet behaald.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws