Eerste Belgische wielrenner out zich als homo: “Ik wil een voorbeeld zijn”

Aan de vooravond van het BK veldrijden heeft wielerbelofte Justin Laevens zich geout als homo in een interview met sportnu en offroadbiking.eu.

Vincent Van Genechten

“Zich outen in de sportwereld is moeilijk. Ik wil een voorbeeld zijn voor iedereen die nog in zijn schelp zit”, aldus de 19-jarige West-Vlaming uit Zwevegem. “Ik zat er al twee jaar mee in mijn hoofd. Het was een grote stap. Mijn ouders waren er heel positief over. Ik was vooral bang voor de reacties van grotere renners of teams, maar dat is denk ik niet het geval.”

Komende zondag staat Laevens aan de start van het BK in Meulebeke. “Ik heb net een berichtje gekregen van de ploeg. Het ligt er erg vuil bij, dat is misschien wel in mijn voordeel. Veel mensen denken dat het een eer is om tussen die grote mannen te fietsen, maar het is heel zwaar. Als beloften starten wij helemaal achteraan. Die mannen starten heel explosief”, aldus de man die stage loopt in een operatiekwartier. “Wie er wint? Ik denk Wout van Aert, maar ook Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout zullen dichtbij zijn.”

Meer sportnieuws