©  RR

Brute pech voor Butez: Antwerp-doelman lange tijd out, Beiranvand komt in doel

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Maar over het keepersdilemma hoeft Frank Vercauteren zich niet te buigen. Jean Butez (25), de man die nagenoeg heel de eerste seizoenshelft de voorkeur kreeg, liep op training een enkelblessure op en staat twee tot drie maanden aan de kant. Zo ligt de weg voor concurrent Alireza Beiranvand (28) open.

dvd, dige

“2021 ne commence pas du bon pied”, vatte Butez zijn blessure spreekwoordelijk op. “Ik ruil mijn handschoenen en metalen noppen voor een paar krukken en een voetbrace.”

Het sluitstuk uit Frans-Vlaanderen blesseerde zich woensdag op training. Na het uitkomen bij een duel bleef hij met zijn linkervoet in het gras steken. Butez blesseerde zich aan de enkel en staat twee tot drie maanden aan de kant.

Het is nu afwachten hoe de blessure evolueert. Volgende week ondergaat hij enkele extra tests. Die resultaten zullen bepalen of hij onder het mes moet, en bijgevolg enkele weken langer aan de kant zal staan. Antwerp hoopt de doelwachter te recupereren bij de start van de Play-offs in het weekend van 1 en 2 mei.

Twee keer niet in doel

De blessure is in de eerste plaats een domper voor Butez zelf. Hij had er na zijn overstap van Moeskroen een prima eerste seizoenshelft opzitten, op die flater in Genk na. Butez stond tot dusver 23 keer in doel en hield vier maal de nul.

Slechts twee keer, tegen Tottenham en Club Brugge, moest hij zijn plaats afstaan aan Beiranvand. In Londen luidde de uitleg van voormalig T1 Ivan Leko nog dat zijn eerste keeper nood had aan fysieke en mentale rust. Enkele dagen later kreeg Beiranvand echter opnieuw de voorkeur. Een keuze die Leko zich achteraf beklaagde, waardoor Butez in de drie resterende matchen van 2020 zijn plaats heroverde. De Great Old pakte 6 op 9, en de Fransman krikte zijn niveau op.

“Ik keep met meer zelfvertrouwen dan voorheen”, vertelde hij hier twee weken geleden nog in aanloop naar de kerstspeeldag. “Ik beschouw de maand december als een etappe in mijn carrière die mij sterker maakte. Ik zit opnieuw lekker in mijn vel.”

Steun van Beiranvand

Dat goede gevoel kan hij helaas niet meenemen naar 2021, waardoor het rijk opnieuw aan Beiranvand is. De Iraniër betuigde zijn steun door de foto van Butez op Instagram te delen, met als bijschrift. ‘Hope to see you soon back on the pitch, bro.’

Hoe dan ook is dit voor Beiranvand een uitgelezen kans om zijn shirt met nummer 1 te verzilveren. Tenzij natuurlijk dat derde doelman Davor Matijas (21), die de bekerfinale keepte, zich in de debatten mengt. In Iran hopen ze alleszins dat hun volksheld, voor wie Antwerp in de zomer 630.000 euro betaalde, nu definitief vertrokken is. En anders is de eer deze keer aan Matijas om de berichten van Beiranvands aanhangers – hij heeft maar liefst drie miljoen volgers op Instagram – in ontvangst te nemen.

 

 ©  Instagram

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws