© RR

Minister Verlinden op donordate met zussen

Schoten -

Annelies Verlinden heeft alvast één goed voornemen voor 2021 waargemaakt. De minister van Binnenlandse Zaken verscheen ondanks haar hectische agenda deze week op de bloedinzameling van het Rode Kruis in haar eigen gemeente Schoten. Ze was in het gezelschap van haar zussen Sofie en Katrien. Het drietal werd hartelijk begroet door plaatselijk Rode Kruis-boegbeeld Mia Ketels en na de gebruikelijke procedure en het obligate doktersbezoek naar de veldbedjes geleid die opgesteld stonden in De Kaekelaar.

“Elke dag hebben mensen bloed nodig. Omdat ze lijden aan een ziekte zoals bloedarmoede of veel bloed hebben verloren door een ongeval”, zei Verlinden na de geslaagde bloedgift. “Het is maar een kleine moeite en je kan er levens mee redden. Voor de gezelligheid had ik mijn zussen uitgenodigd. We zien elkaar de laatste tijd niet zo vaak en zo hebben we het nuttige aan het aangename gekoppeld en er een coronaproof donordate van gemaakt.”

Mia Ketels was aangenaam verrast door de komst van de zussen Verlinden. “Op 30 maart komen ze terug, zo hebben ze beloofd. Mooi. Dan kunnen we misschien op een nog hoger totaalaantal donoren uitkomen. Dit keer waren er 275. Niet slecht, zo kort na nieuwjaar”, aldus de Rode Kruis-verantwoordelijke.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio