De 14-jarige Matts won de fotowedstrijd ‘Corona in beeld’. 

De 14-jarige Matts won de fotowedstrijd ‘Corona in beeld’. ©  koen fasseur

Brasschatenaar (14) wint fotowedstrijd ‘Corona in Beeld’

Deurne, Brasschaat -

Matts Keesman (14) uit Brasschaat heeft de Deurnse fotowedstrijd ‘Corona in Beeld’ gewonnen. Woensdag kreeg hij een cadeaubon voor een gratis fotoshoot uit handen van fotografe en initiatiefnemer van de wedstrijd Kim Van der Vorst.

Deurnenaar Kim Van der Vorst fotografeerde de afgelopen maanden verschillende handelaars in haar district die door de coronacrisis hun deuren moesten sluiten. Die foto’s bundelde ze in een fotowandeling en daar was ook een wedstrijd aangekoppeld.

Op elke locatie was een letter terug te vinden waarmee een zin gevormd kon worden en een schiftingsvraag: hoeveel lege stoelen zijn er in beeld gebracht op al die foto’s? Het antwoord op die vraag was negentig, het aantal technisch werklozen in de in totaal 27 zaken die Van der Vorst fotografeerde.

Matts Keesman (14) vond de juiste zin en was erg dicht bij de oplossing van de schiftingsvraag. Hij kreeg gisteren Van der Vorst voor zijn deur die hem een cadeaubon overhandigde voor een fotoshoot.

“Een aangename verrassing”, zegt Matts. “Samen met mijn loopcoach, ook een Kim, hebben we de wandeling gedaan. Dat leek ons een leuke training en zo doen we niet telkens hetzelfde toertje in Brasschaat. De cadeaubon is erg leuk en samen met mijn coach gaan we daar zeker gebruik van maken.”  jas

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio