© Erik Vandewalle

Nieuwe fase in herinrichting Dorpsstraat N111

Stabroek -

De herinrichting van de Dorpsstraat gaat een nieuwe fase in. Dat heeft veranderingen in de verkeersafwikkeling tot gevolg. Zowel in Laageind als Dorpsstraat verhuizen de werken naar de andere kant van de straat. Het verkeer verhuist mee.

Erik Vandewalle

De nieuwe rijweg, stoep, fietspad en parkeerstrook aan de zuidkant, de kant van het PITO, zijn klaar. Alle verkeer verhuist naar deze nieuwe weginfrastructuur. De werkzaamheden gebeuren nu aan de noordzijde van het Laageind. De tijdelijke asfaltweg heeft zijn nut bewezen en wordt nu afgebroken. Daarna start de aanleg van het voet- en fietspad, de parkeerstrook en de plantvakken. Dat moet normaal klaar zijn tegen begin april. Winkelcentrum Picolo blijft bereikbaar via de Conservenweg. De site verlaten kan alleen via het Picoloplein. Aan de Dorpsstraat moet je verplicht naar rechts afslaan.

Ook in de Dorpsstraat rijdt het verkeer nu op de tijdelijk aangelegde asfaltstrook aan de kant van het gemeentehuis. De Kleine Molenweg en de andere zijstraten aan de kant van de werken blijven afgesloten. Te voet kan je de kruispunten meestal wel passeren. Het kruispunt met de Grote Molenweg blijft voorlopig open voor alle verkeer.

Ook de herinrichtingswerken in de Dorpsstraat zijn gestart. De volledige oude rijweg en het voet- en fietspad worden opgebroken. De aannemer legt daarna een nieuw en gescheiden rioleringsstelsel aan. De rioleringswerken duren tot de tweede helft van maart. Dan start de opbouw van de nieuwe Dorpsstraat. Net als op Laageind verhuist de werfzone daarna weer naar de noordzijde, waar nu de tijdelijke weg ligt, en wordt de laatste hand gelegd aan het grote project. Tegen de zomer kan de nieuwe infrastructuur helemaal voor het publiek.

De werkzaamheden aan de N111 zijn in een nieuwe fase gekomen en dat zorgde voor heel wat fileleed.  

De werkzaamheden aan de N111 zijn in een nieuwe fase gekomen en dat zorgde voor heel wat fileleed.  ©  evdw

MEER OVER Mobiliteit stad & rand