© Getty Images/iStockphoto

Trio staat terecht voor (pas opgestarte) drugshandel

Nijlen -

Drie mannen uit de regio van Antwerpen en Boom stonden voor de strafrechter in Mechelen op verdenking van drugshandel. Bij een verkeerscontrole in Nijlen vond de politie drugs bij een inzittende van een auto en startte het gerechtelijke onderzoek op.

Eind november zette de politie in Nijlen een auto aan de kant voor een controle. Het bleek een voertuig te zijn waarin twee mensen zaten. Er werden gsm’s aangetroffen, net als zes zakjes met cocaïne. Een van de mannen erkende onmiddellijk het drugsbezit, de andere waste zijn handen in onschuld en zei niets met drugs te maken te hebben.

De politie las de aangetroffen gsm’s uit en vond berichten terug die wezen op drugshandel. “Er is sprake van geldgewin, maar ook van een persoon die duidelijk wou opklimmen op de ladder in het drugswereldje”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem.

Heel snel werd duidelijk dat ook de andere inzittende van de wagen – ook al had die alles ontkend – bezig was met drugs. Ook een derde man werd opgepakt. Hij werd er door het Openbaar Ministerie van beticht cruciale tips te hebben gegeven voor het verhandelen van drugs. Tegen het trio werd achttien maanden cel en een boete van 8.000 euro gevorderd. Ook al zeiden twee beklaagden dat ze nog maar enkele dagen bezig waren met hun handeltje.

De eerste twee vroegen een milde bestraffing. De derde drong aan op de vrijspraak. “De vraag die zich stelt is of mijn cliënt met zijn tips een nuttige bijdrage heeft geleverd aan de anderen voor hun drugshandel. Ik denk van niet”, zei advocate Liesbeth Meirens.

Uitspraak volgt op 3 februari. tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio