©  BELGA

Supportersorgaan Malinwa lanceert “uniek” platform waar fans inspraak krijgen

Het Malinwa Supportersorgaan lanceerde woensdag een online participatieplatform voor de supporters van voetbalclub KV Mechelen. Het platform moet een digitale plek worden waar supporters mee kunnen discussiëren over de toekomst van de club. Het project is naar eigen zeggen uniek in de voetbalwereld.

tsfn, thst

Op het digitaal platform krijgen supporters inspraak in beslissingen die door de club worden genomen. “Participatie van supporters is binnen onze club, sinds de redding in 2003 (door de eigen supporters, red.), erg belangrijk. Dit project kan uniek in de voetbalwereld genoemd worden en toont eens te meer dat KV Mechelen een voortrekkersrol wil blijven spelen op vlak van fanparticipatie”, staat te lezen op de Facebook-pagina van het Malinwa Supportersorgaan.

Buitenlandse investeerders

Voorlopig krijgen alle abonnees en leden van een officiële supportersclub toegang. In een later stadium wordt het platform opengesteld voor alle supporters van KV Mechelen.

Opmerkelijk: een van de eerste discussiepunten die aan bod komen, is het al dan niet toelaten van buitenlandse investeerders binnen de club. Daarnaast zijn de toekomst van het supportersmagazine Geel&Rood en het al dan niet verwijderen van het voorvoegsel ‘Yellow-Red’ in de officiële clubnaam.

Het platform werd aangekondigd in de nasleep van de aanhouding van hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx en de onrust die dat teweegbracht onder de supporters. In de twaalf uur na de lancering van het platform hebben meer dan 2.000 fans zich geregistreerd. Meer info vind je op wijzijnmalinwa.be.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws