© Bert De Deken

Afval drugslab gedumpt naast de weg in Oud-Turnhout

Oud-Turnhout -

Onbekenden hebben vermoedelijk in de loop van maandag een 40-tal bidons gedumpt in de berm in de Slootstraat en Kluis in Oud-Turnhout. Allicht gaat het om vaten die gebruikt werden in een chemisch drugslab. De federale gerechtelijke politie voert het onderzoek.

Zowel Kluis als de Slootstraat liggen vlak bij de uitrit Oud-Turnhout van E34 naar Eindhoven. Het zijn beide rustige landbouwwegen met amper bewoning. Ideale straten dus om een ongewenst vrachtje snel en ongezien te sluikstorten en via de snelweg de regio gauw weer te verlaten.

Volgens onze informatie lagen er in Kluis een 35-tal bidons naast de weg, in de Slootstraat een 5-tal. “We hebben deze vaatjes onmiddellijk na het ontdekken laten weghalen en voor verder onderzoek in beslag genomen”, zegt een politiewoordvoerder. De vaten hadden een specifieke geur die volgens kenners eigen is aan de aanmaak van synthetische drugs.

“Ik heb de vaten zien liggen” vertelt landbouwer Arie Maes die in de buurt woont. “De politie is ook bij me langs geweest om te vragen of ik gezien had wie die vaten daar heeft afgekapt, maar daarmee kon ik hen niet helpen.”

Bende

Omdat beide locaties vlak bij elkaar liggen wordt vermoed dat het afval van een en dezelfde bende afkomstig is. Concrete sporen zijn er voor zover bekend nog niet. Het onderzoek loopt. Het komt wel vaker voor dat de leden van Nederlandse drugsbendes even de Belgische grens oversteken om zich te ontdoen van hun bedrijfsafval. Meestal wordt er niet verder gereden dan de grensgemeentes. Deze dumpplaats ligt iets zuidelijker. (mph, sare)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio