Burgemeester Paul Verbeeck (links) kreeg lovende woorden te horen uit de mond van gemeenteraadsvoorzitter Ferdi Heylen. 

Burgemeester Paul Verbeeck (links) kreeg lovende woorden te horen uit de mond van gemeenteraadsvoorzitter Ferdi Heylen. © RR

‘Spons’ Paul Verbeeck is 20 jaar burgemeester: “Hij moet feest betalen”

Nijlen -

De Nijlense burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) is na de gemeenteraad van dinsdagavond in de bloemetjes gezet voor zijn twintigjarig burgemeesterschap.

Na de raadszitting, die door sommige raadsleden van thuis uit en door sommigen in de tijdelijke raadzaal in de refter van het Githo gevolgd werd, nam gemeenteraadsvoorzitter Ferdi Heylen (Groen) nog even het woord. “Je kan gerust van een tijdperk spreken na de meer dan 200 gemeenteraden en bijna 1.000 schepencolleges die hij al op de teller heeft staan als burgemeester.”

Op 2 januari 2001 verscheen hij als pas beëdigde burgemeester voor het eerst in de gemeenteraad. “Paul Verbeeck heeft heel veel betekend voor Nijlen in die jaren. Hij werkt hard, keihard. Late avonden en zondagen, het maakt voor hem niet uit. Sommigen noemen hem wel eens een spons: alle info, alle teksten en cijfers, het wordt allemaal opgenomen en weer boven gehaald wanneer dat nodig is”, zegt Ferdi Heylen, die vorige legislaturen als oppositieraadslid vaak kritisch uit de hoek kwam.

Dubbelgangers

“Hij kent bijna alle mensen in de gemeente. Sommigen denken dat hij met dubbelgangers werkt, want hij is echt overal. Onder zijn hoede werd er ook nooit met geld gegooid”, zei Heylen nog voordat hij een lijst met belangrijke verwezenlijkingen opsomde.

Daarna nam Verbeecks partijgenoot en schepen Tom Covens ook nog op een ludieke manier het woord. “Ik stel voor dat je een groot feest geeft. Ik zal alles regelen, voor de animatie zorgen en de sfeer erin brengen. Jij moet het feest alleen betalen. En de datum? Dat zal waarschijnlijk iets voor begin 2022 zijn. Tegen dan hebben we 23.000 inwoners, die kan je dan allemaal uitnodigen. Het zal dus wel iets kosten”, knipoogde hij.

De verraste burgemeester bedankte voor de mooie woorden. beprMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio