Zo snel gaat het om een speelplaats te overkappen

In de Kalmthoutse school Gitok aan de Kapellensteenweg, waar volop wordt ingezet op techniek, bouw en mechanica, starten de leerlingen het tweede trimester droog en beschut. In recordtempo werden op de speelplaats twee grote ‘tipitenten’ gebouwd. Hoe snel deze tenten op hun plek stonden, toont de school in bijgaande timelapse.

Directrice Kathy Vincent: “Ook tijdens de speeltijden en de middagpauzes moeten onze leerlingen de coronamaatregelen strikt naleven. In deze wintertijd is er dus zeker een behoefte aan extra overdekte ruimte. Een deel van de leerlingen kan lunchen in onze eetzaal, maar die is niet groot genoeg. Gelukkig is er elke dag maar de helft van de leerlingen effectief aanwezig op school. Door gebruik te maken van deze twee partytenten kunnen we hen in elk geval beschutting bieden tegen sneeuw en regen. Het zijn geen afgesloten tenten, dus qua temperatuur zal dat niet veel verschil uitmaken, maar droog je boterhammen kunnen opeten is ook belangrijk.”

Door gebruik te maken van deze twee tenten komt er in een klap een derde aan overdekte ruimte bij. “Elke tent heeft een overdekte oppervlakte van 150 m². Onder de twee tenten staan ook banken, die plaats bieden aan telkens maximum twee leerlingen. De tenten zijn natuurlijk geplaatst door vakmensen, want alles moet veilig zijn opgesteld. De tentenbouwers boden de tipi’s tegen een mooi gereduceerde prijs aan, want ook het financiële is iets waarmee we rekening moeten houden.” (ph, evdw)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio