Gert Vercammen organiseert mee de sportieve uitdaging. ©  RR

Wie loopt het snelst de berg op?

Heist-op-den-Berg -

De Heistenaars laten bewegen en hen gezond houden: dat is wat de organisatoren van Heist Loopt & Zingt proberen te bereiken met hun sportieve uitdaging Heist Loopt Bergop.

“Zullen we kunnen terugkeren naar het ‘oude normaal’ tijdens de zomermaanden? Jammer genoeg moeten ook wij het antwoord op deze vragen schuldig blijven. Dus hebben we in afwachting al maar een sportieve uitdaging bedacht: Heist Loopt Bergop”, zeggen initiatiefnemers Johan Cannaerts en Gert Vercammen.

De bedoeling is dat Heistenaars zo snel mogelijk op de Heistse berghelling spurten langs de Bergop. “De start ligt aan het gootje aan het begin van de helling. Aan het verkeersbord van de zone dertig aan het einde van de helling ligt de finish. In onze test hebben wij 53 seconden gelopen. Dat moet nog veel beter kunnen.”

De initiatiefnemers, die normaal een groots loopevenement organiseren eind augustus waar de laatste jaren ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan meedeed, vragen om een originele foto of video van de spurt te bezorgen met de hashtag #heistlooptbergop via sociale media. “Zo hopen we het vuur brandende te houden en de Heistenaars op een ludieke manier te inspireren om te blijven bewegen en gezond te blijven”, zeggen ze. beprMEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio