Het bos ligt achter meubelen Euro-Deco aan de Oostmallebaan. 

Het bos ligt achter meubelen Euro-Deco aan de Oostmallebaan. © kma 

Gemeente koopt slapende industriegrond Igean om als bos te bewaren

Zoersel -

De gemeenteraad van Zoersel heeft meerderheid tegen oppositie het budget voor 2021 goedgekeurd. Schepen Marc De Cordt (Groen) is tevreden met de groene accenten.

In de beleidsdomeinen natuur, milieu, ruimtelijke ordening, wonen, afval en mobiliteit zijn er heel wat investeringen voorzien. Zo koopt de gemeente het Gestelsbos, achter Euro-Deco op de Oostmallebaan en ingekleurd als industriegebied, van Igean over voor 555.000 euro. Het is de bedoeling het bos zo zeker te behouden als groene zone en de slapende industriegrond te vrijwaren van bedrijfsontwikkeling. De omgeving van het vliegveld Malle ligt vlakbij en wordt omgezet in natuur met ruimte voor zachte recreatie. In combinatie met de bossen van Salphen vormt het een grote groene long.

Verder trekt Zoersel 55.000 euro uit voor de invoering van de grijze afvalcontainer om restafval te beperken. Er staan renovatiewerken op stapel voor een daling van het energieverbruik in schoolgebouwen (225.000 euro) en een verbetering van het fietspad in de Eikenlaan (100.000 euro).

Bijkomende fietsenstallingen en een verbetering van de infrastructuur aan de haltes (39.500 euro) moeten meer Zoerselaars op de bus krijgen. Voor de invoering van een registratiesysteem met beloning voor kinderen die te voet of met de fiets naar de basisscholen komen, wordt 50.000 euro uitgetrokken. De gemeente budgetteert 30.000 euro voor de invoering van een project voor deelwagens aan het administratief centrum. kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio