Bijna negenhonderd kinderen liepen in 2019 mee in de Zoerselse klimaatmars. 

Bijna negenhonderd kinderen liepen in 2019 mee in de Zoerselse klimaatmars. ©  kma

Subsdidies om jeugd bij klimaatplan te betrekken

Zoersel -

De gemeente Zoersel heeft samen met Beersel en Hamont-Achel 10.200 euro subsidies gekregen voor het project Jong Lokaal Kabaal. Het is de bedoeling jongeren op een laagdrempelige manier te laten meedenken rond klimaat en de CO2-uitstoot in hun gemeente.

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten schreef op vraag van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) in maart een projectoproep uit rond de zogenoemde Klimaattafels. Aan steden en gemeenten werd gevraagd om lokale partners rond tafel te brengen en concrete projecten in te dienen met een reële impact op de CO2-uitstoot op hun grondgebied. “Ons projectvoorstel voor Jong Lokaal Kabaal is één van de negen winnende aanvragen. We laten jongeren op een laagdrempelige manier meedenken rond klimaatthema’s. Ze zullen starten met een escape room. Daarna volgen nog vier ontmoetingen om over klimaatthema’s te praten”, zegt schepen voor klimaat Marc De Cordt (Groen).

“Vorig jaar trokken bijna negenhonderd leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van onze basisscholen in een klimaatmars naar het administratief centrum”, zegt schepen voor jeugd Olivier Rul (Open Vld). “Onder leiding van de klimaatbende kwamen ze hun top 10 van klimaatacties aan het gemeentebestuur afgeven.”

Het project Jong Lokaal Kabaal richt zich vooral op de tieners, die tot nu toe minder bereikt werden. In het voorjaar lanceert Zoersel dit project via de verschillende jeugdverenigingen. kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio