©  RR

Gemeente Kalmthout zamelt (voor het eerst) zelf kerstbomen in

Omdat er dit jaar geen kerstboomverbranding is, organiseert de gemeente Kalmthout zelf het ophalen van kerstbomen. Dat gebeurt tussen 6 en 10 januari. Per wijk zijn er inzamelpunten.

evdw

“Het is de eerste keer dat de gemeente de kerstbomen per verzamelpunt ophaalt”, licht burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) toe. “Door de coronamaatregelen vindt er dit jaar geen kerstboomverbranding plaats. De organiserende vereniging deed zo de jaarlijkse ophaling van de kerstbomen. Dit jaar doet de gemeente dat dus zelf. De bomen worden op de inzamelpunten verhakseld. Daarna worden ze afgevoerd om te composteren.”

De inzamelpunten zijn te vinden op de hoek Vredelaan-Guido Gezellelaan-Kalmthoutlaan, het grasplein aan de Pastoor Weytslaan, in de berm van de Canadezenlaan, ter hoogte van de Oude Galgenstraat, vooraan op de parkeerplaats van de Gemeentelijke Basisschool Kadrie (Foxemaatstraat), aan het speelpleintje aan de Bloemstraat (nabij Vleeshal Van Gool) in Achterbroek, aan het speelpleintje aan de Frans Greefslaan, op de hoek van de Rodeweg en de Hertendreef (ingang Militair Domein) en op de parking Blijdenberg (Wuustwezelsteenweg) te Nieuwmoer.

Alle inzamelpunten worden gemarkeerd met afspanlinten en hekken zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn. Wie een kerstboom inlevert moet er wel voor zorgen dat alle versieringen verwijderd zijn.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio