©  BELGA

Avenatti stap dichter bij KV? Standard stuurt spits naar beloften

luik -

Standard rekent niet meer op Obbi Oulare (24) en Felipe Avenatti (27). De twee spitsen zijn teruggezet naar de B-kern en mogen deze maand uitkijken naar een nieuwe club.

Bob Faesen

Mbaye Leye leidt maandag voor het eerst de training bij Standard, en zal het meteen met twee spelers minder moeten doen. Obbi Oulare en Felipe Avenatti hebben namelijk te horen gekregen dat er, in afwachting van een vertrek, voor hen geen plaats meer is in de A-kern. Het duo moet vanaf nu meetrainen met de beloften.

Avenatti en Oulare, beiden nog 2,5 jaar onder contract in Luik en vorig jaar nog samen voor 7 miljoen euro gehaald, werden per mail ingelicht over het besluit. Daarin viel naar verluidt te lezen dat ze niet aan de sportieve verwachtingen voldeden. Bij Oulare werd daarnaast naar zijn vele blessures gewezen.

Financiën

De echte reden is eerder financieel. De Rouches zijn aan het saneren en hopen in januari behalve Felipe Avenatti (KV Mechelen) ook Oulare elders op huurbasis onder te brengen. De club wil zo aan salaris besparen, terwijl de spelers hun transferwaarde kunnen herwinnen. Barnsley meldde zich vorige week voor Oulare. De Engelse tweedeklasser wilde hem huren en zijn volledige loon overnemen - met aankoopoptie van 1,5 miljoen euro – maar Oulare zag om meerdere redenen niks in de overgang.

De verwachting is dat ook Aleksandar Boljevic en Eden Shamir deze winter mogen vertrekken.

Ook Avenatti mag uitkijken naar een nieuwe club. 

Ook Avenatti mag uitkijken naar een nieuwe club. ©  BELGA

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws